Webáruházainkban a tegnapi napon 3.035.291 Ft értékű termék cserélt gazdát! AZ Ön termékei is itt vannak már? >> kipróbálom ingyen <<
Koordinációs félgömb, kék-zöld, Salta Koordinációs félgömb, kék-zöld, Salta


Irány a bolt


23.750 Ft
Forgalmazó: Sportvilág
Tel: 06/70 415 5164


A koordinációs félgömböt különösen ajánljuk, ha te is ülőmunkát végzel, ugyanis alkalmas a nyak-, gerinc-, derék-, és a térdfájás enyhítésére.

KOORDINÁCIÓS FÉLGÖMB, KÉK-ZÖLD, SALTA

BOSU elnevezés a ’Both Sides Utilised’, azaz ’Mindkét Oldala Használható’ kifejezésből származik, mert különböző gyakorlatokat végezhetsz sima, és domború oldalán is egyaránt.

A legtöbb tevékenység, mindennapi feladataink gyakran instabil környezetben történik (ilyen például a síelés), ami sokkal nagyobb izommunkát követel meg. Ezek miatt a stabil körülmények között végzett gyakorlatok nem készítenek fel minket az ilyen helyzetekre.

A Salta Koordinációs eszköz egy merev, kör alakú alapból áll, aminek a közepén egy felfújható, rugalmas anyagú félgömb található. Az eszközt használva az egész test egy kemény edzésnek lesz kitéve, mert a gyakorlatok elvégzése során instabil alappal fogsz dolgozni.
Amikor például guggolást hajtasz végre, az a tested csak egy bizonyos izomcsoportjára van hatással, így ezek a területek fognak csak erősödni. A koordinációs eszközön történő feladat elvégzése során viszont minden izmod dolgozni kezd, ugyanis az egész tested azon van, hogy megtartsd az egyensúlyodat.
Az eszköz nem csak a fitnesz edzésben, de a rehabilitációban is megfelelő segítséget tud nyújtani. Fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúly megtartás képességét is.
Ha a fogyás is fontos szerepet játszik az edzésben, akkor jó hírünk van, ugyanis abban is tud segíteni az eszköz.
Emellett a mentális fittséget is elősegíti, mert az ilyen helyzetben ez a terület is fejlődésnek indul.

Az eszközt kétféleképpen lehet használni: a puha részével felfelé és lefelé. Bármelyik oldalát is válasszuk a sporteszköznek, rengeteg gyakorlatot hajthatunk rajtuk végre, legyen szó fekvőtámaszról, guggolásról, vagy akár kitörésről.
Amennyiben nehezíteni, vagy könnyíteni szeretné az edzés intenzitását, úgy azt az eszköz leengedésével és felfújásával teheti meg.

Azáltal, hogy a Salta koordinációs félgömböt használatba vesszük, jótékony hatással van a hátfájdalmakra, valamint az ízületi problémákra is.
A dobozhoz tartozik két markolattal ellátott expander, aminek köszönhetően az erősítő gyakorlatok lehetősége így sokszorosára növekszik. Ezen felül lábpumpa is található a csomagban, így könnyedén fel lehet fújni a sporteszközt.

Jól integrálható más sportágakhoz és edzésekhez, nem csak edzőteremben, de otthon is használható, mindkét felület más-más gyakorlatra megfelelő, így az edzésforma széles választéka választható, hordozható

Különösen ajánljuk ezt a terméket, ha te is ülőmunkát végzel, mert alkalmas a nyak-, gerinc-, derék-, és a térdfájás enyhítésére. Miért? Mert használat közben még a stabilizációs rendszeredet is bekapcsolja, ami javítja a testtartásodat, ezáltal enyhíti az ebből keletkező fájdalmakat.

Kezdők és haladók számára is kiváló választás.

 

Termékelőnyök

Gyakorlatok széles választéka

A Salta koordinációs félgömb mindkét oldala igénybe vehető, így a gyakorlatok széles választéka áll rendelkezésünkre. Alább bemutatunk néhány olyan gyakorlatot, amelyek elvégezhetőek a sporteszköz használatával.

 1. Guggolás – A félgömbön állva instabil helyzetbe kerülünk, így jóval lassabban érdemes végezni a süllyedő és emelkedő mozdulatokat. Amennyiben már biztosak vagyunk magunkban, akkor lehetséges nehezíteni (súlyok, kettlebell tartása…).
  Ha tovább szeretnéd a gyakorlat intenzitását fokozni, akkor megpróbálkozhatsz azzal, hogy az egyik lábad van csak a félgömbön, a másik az eszköz mellett. Guggolás után sasszé a másik oldalra, majd ismét végezzünk egy guggolást, és sasszé vissza.
 2. Fekvőtámasz – Az eszközt fordítva használjuk ilyenkor. A félgömb részét a talajra tesszük, míg a kör alapot a kezünkkel megfogjuk a két oldalán. Ezen fogunk támaszkodni. Amint sikerült stabilan megtartani a fekvőtámasz pozíciót, már neki is kezdhetünk a gyakorlatnak.
 3. Hegymászó – Ugyanebben a helyzetben hagyjuk a sporteszközt. Amint stabil a támaszunk, szökkenés nélkül kezdhetjük a térdeket felváltva felhúzni a mellkashoz. Amint ez is stabil, neki kezdhetünk a feladatba belevinni a szökkenést is.
 4. Mérleg – Ajánlunk egy keményebb gyakorlatot a haladók számára.
  A félgömb ismét a talajon van, majd a talpunkat helyezzük az eszköz közepére. Ezután a testsúlyodat helyezd erre a lábadra és próbáld megtartani az egyensúlyodat. Ha ezzel megvagy, emeld hátra a másik lábadat, miközben a törzsedet előre döntöd a lábad meghosszabbított vonalába.
 5. Ugrás a koordinációs félgömbre – Megfordítjuk a koordinációs félgömböt, hogy a kör alap a földön legyen. Ezután jöhet az eszközre való ráugrás. Egyszerű feladatnak tűnik, de sokkal több haszna van, mint az elsőre tűnik! A láb izmai, valamint az idegrendszer is megkapja a megfelelő terhelést, amihez nagyon hamar hozzá fog szokni. Ha úgy tartja kedvünk, akár a guggolással is kombinálhatjuk ezt a gyakorlatot.
 6. Kitörés – Az egyik láb az instabil felületre fog érkezni. Ebben a gyakorlatban az a nehéz, hogy a másik láb sem tud segíteni a stabilizációban. Ha nehezen megy, segíthetünk az egyensúlyozásban a karjainkkal, de amikor már stabilnak érezzük magunkat, érdemes magunk előtt vagy mögött összekulcsolni.
 7. Hasprés – Hanyatt fekvés a félgömbön. Úgy érdemes elhelyezkedni, hogy a feneked a talaj felett legyen pár centivel, de a keresztcsontod már rajta legyen a félgömbön. Az egyik lábadat nyújtsd ki úgy, hogy a talajjal párhuzamos legyen, majd jöhet a hasprés. Amikor végeztél, nyújtsd ki ugyanígy a másik lábadat és jöhet az ismétlés.

További edzés lehetőségek

A csomagban a koordinációs félgömbön kívül egy pár fogantyú, gumikötéllel is található. Ez az eszköz oldalára kapcsolható, ami még több gyakorlatot biztosít a felhasználó számára!

Tárolás

 • Kis helyen is elfér
 • Könnyen szállítható

Műszaki adatok

Talp átmérő: 60 cm

Félgömb átmérő: 52 cm

Magasság: 20 cm

Terhelhetőség: 300 kg

Anyagösszetétel

Talp alap: Műanyag

Félgömb és az alapja: PVC


Jóga tégla, mintás, EVA, 7 cm, 230 gramm,
Robust Galaxy elliptikus gép
Head TI Basic 195 squash ütő
2022/23-as Real Madrid idegenbeli mezgarnitúra Vini Jr. felirattal
Brazíl Neymar puzzle/kirakó
Német Neuer puzzle/kirakó
Manchester City 2022/23 váltó mezgarnitúra De Bruyne felirattal
Head TI Spector 195 squash ütő
Real Madrid 2022/23-as kapus mezgarnitúra Courtois felirattal
PSG Mbappe hűtőmágnes
Portugál Ronaldo puzzle/kirakó
Négyzet padló
Adidas KONFÖDERÁCIÓS TURF FIFA meccslabda
Röplabdaháló Supreme
Givova Catalano mezgarnitúra
Givova Visa Melange polárbelsős szabadidőruha 4XS-5 XL-ig
KETTLER SPRINTER 2.0 futópad
FUTÓFILC / TALAJTORNA SZŐNYEG 12X2 M-S BERGER EXTRA 35
FUTÓFILC / TALAJTORNA SZŐNYEG 6X2 M-S BERGER EXTRA 35
Tunturi Competence T20 futópad
Adidas Bajnokok Ligája döntő FIFA meccslabda
Bayern München Puzzle/kirakó
Kosárpalánk vandálbiztos horganyzott laposvas rácsból 180x105 cm
Nyújtó 1,45 m - 2,5 m-ig állítható
Nyújtó 1,45 m - 2,5 m-ig állítható
Robust Premium Omega futópad
Tunturi Cardio Fit T30 futópad
Robust Toledo futópad
HAJÍTÓLABDA (DOBÓLABDA) 300 GR-OS PLASTOBALL
Multifunkciós súlyzókészlet, Salta - 40 kg
Multifunkciós súlyzókészlet, Salta - 20 kg
Multifunkciós súlyzókészlet, Salta - 10 kg
KÉZISÚLYZÓKÉSZLET, 15 KG S-SPORT
KÉZISÚLYZÓKÉSZLET, 20 KG S-SPORT
Bayern München puzzle/kirakós 120 db-os
Manchester City Puzzle/kirakó
Ferencváros (FRADI) Puzzle/kirakó
Teniszlabda, Salta 3db-os csomag
Teniszlabda, műanyag dobozban, 3 db, Salta
Givova Art mez 12 színben
Select kézipumpa
Spartan Gyermek korcsolya SVEN Méret (EUR): 29-32
Spartan Icestar lányka, női jégkorcsolya
Adidas Predator GL League kapuskesztyű, narancssárga
Lotto GLOVE GK SPIDER 900 JR kapuskesztyű
Reusch ATTRAKT STARTER SOLID JUNIOR kapuskesztyű utolsó darab 6-os
2022/2023 Manchester City váltó mezgarnitúra, Haaland felirattal
Kensis Striker kapuskesztyű
Puma ULTRA GRIP 4 RC kapuskesztyű
2022/2023 Manchester City váltó mezgarnitúra, Haaland felirattal